Μητσοτάκης: Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος

Μητσοτάκης: Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος

«Σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον»

Σε συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Ιωνία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις περιοδείες του αφού ανάρρωσε από τον κορονοϊό.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η ΝΔ κέρδισε με 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν και πάλι στην κάλπη γιατί όπως τόνισε εξαιτίας της απλής αναλογικής και των πειραματισμών κάποιων δεν έχει σήμερα η χώρα κυβέρνηση.

«Σας ζητώ να το κάνουμε τώρα για μια ισχυρή ΝΔ με άνετη πλειοψηφία διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «έχει μια σταθερή ισχυρή κυβέρνηση και χρειαζόμαστε κι εμείς το ίδιο για να μπορέσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στην ξηρά και στην θάλασσα».

«Αυτό», συνέχισε, «είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης κι εκσυγχρονισμού της χώρας και βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές».

Τόνισε ακόμα ότι δεν επιδιώκει να είναι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας αλλά θέλει να κάνει μαζί με τους πολίτες μεγάλες αλλαγές για να αλλάξει η χώρα πίστα.

 

Αναφέρθηκε επίσης στον πήχη της αυτοδυναμίας σημειώνοντας ότι η επόμενη Βουλή ενδέχεται να έχει 6-7 κόμματα.

«Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες ούτε υπερόπτες. Αφήνουμε αυτές τις συμπεριφορές για κάποιους που πάσχουν από το σύνδρομο του μικρομεγαλισμού επειδή κατάφεραν και πήραν με το ζόρι ένα διψήφιο ποσοστό νομίζοντας ότι πέτυχαν κάτι μεγάλο».