Τουρκία: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα, είπε ο νέος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ

Τουρκία: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα, είπε ο νέος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ

CNN Turk: «Ο αφέντης των μυστικών αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών»

Ο Χουλουσί Ακάρ παρέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον Γιασάρ Γκιουλέρ σε μια ακόμη αλλαγή που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν σε νευραλγικά υπουργεία μετά την επανεκλογή του.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Γκιουλέρ τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα», ενώ ο απερχόμενος Ακάρ από την πλευρά του σημείωσε ότι «Προστατέψαμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο».

«Στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο προστατέψαμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας και θα συνεχίσομε να τα προστατεύουμε, δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο. Δεν επιτρέψαμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας τόνισε, από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ σημείωσε: Θα διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στα εδάφη της πατρίδας μας όπως και στη Γαλάζια Πατρίδα και στην πατρίδα των αιθέρων μας. Να είστε σίγουροι πως θα εργαστούμε ασταμάτητα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα της χώρας μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο.