Ανδρουλάκης: Να πάμε στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής για τα προγράμματά μας – Καλώ τον Μητσοτάκη σε debate

Ανδρουλάκης: Να πάμε στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής για τα προγράμματά μας – Καλώ τον Μητσοτάκη σε debate

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Διευκρινίσεις για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «fake news που βομβαρδίζουν καθημερινά την επικαιρότητα» και κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να πάνε στη Βουλή και να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο γραφείο προϋπολογισμού. Κάλεσε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, να συμμετάσχουν σε debate και να μιλήσουν για την οικονομία.

Για το οικονομικό πρόγραμμα 

«Καθημερινά βομβαρδίζουν με fake news την επικαιρότητα. Ο υποψήφιός μας ρωτήθηκε αν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και είπε όχι. Εμείς έχουμε ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζω τα οικονομικά μοντέλα της Δυτικής Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλει ο Μητσοτάκης. Ουδέποτε μίλησε στέλεχό μας για φόρο στα κέρδη. Για τα μερίσματα, είπαμε 5% έως 50.000, 10% έως 100.000 και 15% πάνω από 100.000.

Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι οι 2.000 πιο πλούσιες οικογένειες. Ο φόρος δεν είναι στα κέρδη. Τα 1.000 ευρώ στα μερίσματα πείραξαν τον κ. Σκέρτσο, ή τα 5 δισ. φόροι που έχουν πλήξει τη μεσαία τάξη».

Για τον φόρο στις γονικές παροχές

«Εμείς λέμε 400.000 για το παιδί και αν είναι και οι δύο γονείς 800.000... πάνω από τις 800.000 ευρώ η φορολογία. Είναι φορομπηχτικό άνθρωποι που κληρονομούν ακίνητο 3 και 4 εκατ. ευρώ, να πληρώνουν φόρο; Προσβολή να έχουμε απαλλαγή φόρου σε τόσο μεγάλα ποσά. Για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα είναι δίκαιη φορολόγηση και δημογραφικό. Να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για να στηρίξουμε την οικογένεια με δύο παιδιά».

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών

«Θα φορολογήσουμε την παραγωγή ενέργειας, τράπεζες και προμηθευτές ενέργειας. Δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν».

Για τη μείωση του ΦΠΑ

«Είναι έκτακτο μέτρο για μείωση σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Ρωτώ τον κ. Μητσοτάκη πώς θα αυξήσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Με βασιλικό διάταγμα; Προτίθεμαι να πάμε στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και να καταθέσουμε τα προγράμματά μας».

Κάλεσε σε debate τον Μητσοτάκη

«Προσκαλώ τον κ. Μητσοτάκη και τα άλλα κόμματα σε ντιμπέιτ, για να μιλήσουμε για την οικονομία. 50 δισ. περισσότερο χρέος και με ρωτά εμένα που θα βρω τα 3 δισ.».

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα. Τα χρέη που συσσωρεύει ο Μητσοτάκης είναι για τις επόμενες γενιές».

Για το βέτο στο πρόσωπο του Μητσοτάκη

«Οι πολιτικές Μητσοτάκη οδηγούν τη χώρα σε μακροπρόθεσμες περιπέτειες. Και ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, δεν μπήκε σε περιπέτειες η χώρα;».

Για τον πήχη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

«Ο πήχης είναι η παράταξη να γίνει ξανά βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας».