Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι και δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονείας

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι και δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονείας

«Όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος»

Μονόδρομο θεωρεί την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όπως διαμυνήσει σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (28/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» αποκλείει για ακόμη μια φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και στέλνει μήνυμα προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

«Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι», λέει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική»

«Όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω» επισημαίνει.

Μιλώντας για την νέα κυβέρνηση που θέλει να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: «Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Για τον τομέα της υγείας λέει: «Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα. Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας. Παρεμβάσεις που θα κάνουμε στα επείγοντα περιστατικά, στους γιατρούς μας, στις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που πρέπει να στελεχώνουμε ειδικά τις πιο ακριτικές περιοχές».