Ελένη Χρονοπούλου: «Δε θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι σαφές και ξεκάθαρο»

Ελένη Χρονοπούλου: «Δε θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι σαφές και ξεκάθαρο»

«Όταν συνεργάστηκαν Σαμαράς–Βενιζέλος υπήρχαν έκτακτες συνθήκες στη χώρα» τονίζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και τους συσχετισμούς δυνάμεων που προέκυψαν από αυτές, ενόψει και της νέας εκλογικής διαδικασίας στις 25 Ιουνίου, μίλησε στο Mega το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Ελένη Χρονοπούλου.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας, οπότε εκ των πραγμάτων ανήκουμε στους νικητές. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να μας ρίξει και λίγο. Δεδομένων των συνθήκων και ότι οι δημοσκοπήσεις μάς έδειχναν αρκετά χαμηλά, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε όμορφα», είπε η κ. Χρονοπούλου. Επανέλαβε δε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για μη συνεργασία με τη ΝΔ. «Δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι σαφές και ξεκάθαρο. Όταν συνεργάστηκαν Σαμαράς–Βενιζέλος υπήρχαν έκτακτες συνθήκες στη χώρα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές συγκλήσεις. Η ΝΔ θεωρούμε, ότι ήταν και θα είναι αυτοδύναμη μετά τις εκλογές» είπε.

Η ίδια συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ «έχει άλλη ερμηνεία των πραγμάτων. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, δεν προσμετράται ή αφαιρείται από τους δικούς μας στόχους. Εμείς έχουμε δικό μας πρόγραμμα. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρείται, ότι ηττήθηκε, δε σημαίνει ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα, μόνο για κερδίσουμε τους ψηφοφόρους του. Έχουμε ένα πρόγραμμα, καλούμε τους κεντρώους δημοκράτες να έρθουν σε εμάς».

«Να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε»

Όσο για τον στόχο στις κάλπες τις 25ης Ιουνίου, απαντά: «Η κάλπη είναι απρόβλεπτη. Το μόνο που μένει στα κόμματα, είναι να μένουν σταθερά στον στόχο τους. Ταβάνι η προσπάθειά μας δεν έχει. Επαναπροσδιορίσαμε την ταυτότητά μας, ξαναβρήκαμε την επαφή μας, όχι μόνο με τη βάση μας, αλλά και με τους πολίτες που μας ψήφισαν. Όσους περισσότερους πολίτες καταφέρουμε να πείσουμε, τόσο το καλύτερο», κατέληξε η Ελένη Χρονοπούλου.