Ποιο είναι το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ποιο είναι το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Κλιμάκια στελεχών της ΝΔ πήραν οδηγίες να... οργώσουν όλη την επικράτεια., ώστε το κόμμα να διατηρήσει τα ποσοστά του και να φτάσει στην αυτοδυναμία

Σε αναμμένα... κάρβουνα είναι, πλέον, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά τις οδηγίες που πήραν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς ο στόχος είναι η διατήρηση του ποσοστού (40,8%) των προηγούμενων και η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Ήδη, χαράσσεται εκ νέου η στρατηγική του κόμματος και το δίλημμα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει περιοδείες, με πρώτο σταθμό το Περιστέρι και εν συνεχεία περιοχές της Κρήτης, ενώ το κεντρικό δίλημμα της ΝΔ θα είναι «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία», όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star.

Οδηγίες πήραν οι μέχρι τώρα υπουργοί και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος. «Γαλάζια» κλιμάκια θα «οργώσουν» όλους τους νομούς της χώρας, ενώ όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές θα κληθούν να κάνουν κανονικά εκδηλώσεις και περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες, σαν να έδιναν τη μάχη με σταυρό.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Μητσοτάκης χθες στον Alpha, καθώς προειδοποίησε τους βουλευτές του ότι, όποιος δεν τρέξει για τις εκλογές, καλό θα είναι να ξεχάσει τη μετεκλογική αξιοποίηση: «Να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της πολιτικής δραστηριότητας στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Πιο πολύ θα μετρήσει το τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, απο τι σειρα είχαν στις προηγούμενες».

Επίσης η ΝΔ θα επιμείνει στη σταθερότητα, στα βήματα προόδου και στο πρόγραμμα της, ενώ ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στα στελέχη του να αποφύγουν τις ακρότητες και να τονίσουν το πλάνο του κόμματος για την επόμενη μέρα στη χώρα, όπως μεταδόθηκε στο Mega.

Προβληματισμό προκαλούν τα μικρότερα κόμματα κυρίως από τη Δεξιά. Σύμφωνα με εκτίμηση, τα κόμματα τις Δεξιάς θα αλληλοχτυπηθούν.