Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Του παρέδωσε τα «κλειδιά» του Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Του παρέδωσε τα «κλειδιά» του Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Τα επικρατέστερα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Ορκίζεται αυριο 26 Μαΐου το Υπουργικό Συμβούλιο

Ορκίστηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρμάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στον κ. Σαρμά έναν μπλε φάκελο, οοποίος περιέχει όλα τα τρέχοντα θέματα, προκειμένου να ενημερωθεί, αλλά και μια επιστολή, η οποία θα περιγράφει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη λογική του θεσμικού κράτους.

Ο κ. Σαρμάς θα ορίσει το υπηρεσιακό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία «κλειδιά» και θα βοηθήσουν τον κ. Σαρμά να φθάσει έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ στο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να τοποθετηθεί ο στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής. Για το υπουργείο Εξωτερικών προορίζεται ο πρέσβης και έμπερος διπλωμάτης, Βασίλης Κασκαρέλης. Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ενδέχεται να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αναλάβει ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας, ενώ στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου. Στο υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται ως επικρατέστερο όνομα ο Γιώργος Κουμεντάκης. Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να αναλαμβάνει ο οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Ηλίας Σιακαντάρης.