Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Τα… φαβορί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Τα… φαβορί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ποιος θεωρείται επικρατέστερος για προσωρινός πρωθυπουργός

Αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου, έχει οριστεί στο προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω της κατάθεσης και των τριών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη. Έτσι βαδίζουμε ολοταχώς για νέες εκλογές την 25η Ιουνίου και το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής:

  • Την Πέμπτη 25 Μαϊου θα οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Την Παρασκευή 26 Μαϊου αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιασή κυβέρνηση
  • Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται επίσης θα ορκιστεί και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
  • Την Κυριακή 28 Μαϊου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής.
  • Την Δευτέρα 29 Μάϊου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής και στη συνέχεια μέσα στην ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθεί ο β΄γύρος των εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Τα... φαβορί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Εξάλλου, η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επιπλέον, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρεσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.