Σκέρτσος: Τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών

Σκέρτσος: Τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών

«Εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές»

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου σχολίασε το πρωί της Δευτέρας (22/5) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος κάνοντας λόγο για «θετική ψήφο και ανανέωση της εντολής» που έχει δοθεί από τον λαό στην κυβέρνηση.

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας για την αποφυγή προσφυγής σε δεύτερες κάλπες ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα των εκλογών στις οποίες η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ευρεία νίκη ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας Βουλής και πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα.

«Εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές»

Αναφορικά με το εάν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι «εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές» επισημαίνοντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σημερα τη διερευνητική εντολή που αναμένεται να λάβει απάντησε καταφατικά. «Χθες έγιναν κάποιες επικοινωνίες με τους δύο αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω εάν επαναληφθούν και σήμερα» αποκαλύπτοντας ότι οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της ΝΔ θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει αργότερα.

«Η κοινωνία έδειξε ότι θέλει μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πολλές εξωτερικές προκλήσεις. Πολλές εκκρεμότητες ανοιχτές και δε χρειάζεται να χάνουμε χρόνο», πρόσθεσε.

Τέλος ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Νέα Δημοκρατία «καταφέραμε να διαχειριστούμε ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις» υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος ψήφισε με θετικό πρόσημο.