Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Ποιον προτιμάνε για πρωθυπουργό

Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, βελτιωμένοι για τη ΝΔ εμφανίζονται δείκτες όπως αυτός της παράστασης νίκης, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού το 39% των ερωτηθέντων απαντά, ότι καλύτερο μετά τις εκλογές θα ήταν μια κυβέρνηση με εκείνον πρωθυπουργό, έναντι 38% στη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις αρχές του Μαΐου.

Ειδικότερα, η ΝΔ με αναγωγή επί των εγκύρων λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6%, στο 3,5% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4% το ΜέΡΑ25 και ακολουθούν με 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και η Εθνική Δημιουργία και στο 2% η ΝΙΚΗ. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 9%, ενώ μικρότερα κόμματα επιλέγει το 4% των ερωτηθέντων.

Κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία θέλουν περίπου ένας στους πέντε πολίτες (19%), ενώ νέες εκλογές μετά από προσπάθεια για συνεργασία (37%) ή νέες εκλογές το συντομότερο (36%) θεωρεί καλύτερο η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης και την ερώτηση «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 59% απαντά η ΝΔ, το 27% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο κόμμα λέει το 5%, ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ λέει το 9% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά τη δομή της επόμενης κυβέρνησης το 41% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (34%) ή συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ (75%). Το 31% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (14%) ή συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (17%). Το 7% λέει «ναι» σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α., το 13% επιλέγει «κάποιον άλλο», ενώ το 8% δεν απαντά.

Στην ερώτηση μετά τις εκλογές τί θα ήταν καλύτερο, οι πολίτες απαντούν:

- Κυβέρνηση με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη 39%
- Κυβέρνηση με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 27%
- Κυβέρνηση με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό 8%
- Κανένας, τίποτα από τα παραπάνω 20%
- Δεν ξέρω/ δεν απαντώ είπε το 6% των ερωτηθέντων