Σκέρτσος: Στη μεταπολίτευση κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τη διαδικασία και το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος: Στη μεταπολίτευση κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τη διαδικασία και το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η θέση μας είναι ότι για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία»

Για το αν έχουν διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κλήθηκε να απαντήσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επίσης ο Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής αλλά και για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ειδικά για το τελευταίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας στις 7 Μαΐου λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να στήσει ακόμα και νοθεία. Αυτό είναι αδιανόητο, είπε και τόνισε: Στη μεταπολιτευτική ιστορία δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ η εκλογική διαδικασία και γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μεγάλες διαφορές είπε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Η δήλωση που έκανε ο κ.Χρυσοχοΐδης λέει ότι υπάρχει δήλωση του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι εμείς δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Πως θα πάμε δηλαδή σε μια κυβέρνηση όταν θα αμφισβητείται ο πρωθυπουργός που είναι πλειοψηφών που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός που διεκδικεί την πρωθυπουργία; Επομένως ο κ. Χρυσοχοδης είναι εντός γραμμής και δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο».

Για το τι θα κάνει ο πρωθυπουργός με την διερευνητική είπε: «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Η θέση μας είναι ότι για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία.

Τέλος, όσον αφορά στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου. Επιμένει να παρουσιάζει το κόμμα του ως αντισυστημικό ενώ είναι κατ εξοχήν συστημικό και δυστυχώς έχει οδηγήσει σε μεγάλες συμφορές τη χώρα. Είναι ένα κόμμα που οδηγεί τους πολίτες σε ακροδεξιά μορφώματα. Δεν έβαλε πλάτη στο τείχος που υψώσαμε για να μην μπει στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη. Οι πολίτες πρέπει ν ξέρουν ότι το κόμμα αυτό είναι καταδικασμένο πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση και δολοφονίες».