Σκληρή αντιπαράθεση Σταϊκούρα – Τσακαλώτου: «Ξέρετε από οικονομικά;» – «Με ειρωνεύεστε…»

Σκληρή αντιπαράθεση Σταϊκούρα – Τσακαλώτου: «Ξέρετε από οικονομικά;» – «Με ειρωνεύεστε…»

Δείτε το βίντεο

Μία on air αντιπαράθεση είχαν την Πέμπτη (18/5) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου με αφορμή τις οικονομικές τους γνώσεις.

Οι δυο τους ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή ΑΝΤ1 και του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο» και μεταξύ τους σημειώθηκε μία μικρής έκτασης ένταση. «Λοιπόν, συνεπώς επειδή θα μάθουμε καινούρια οικονομικά που δεν ξέραμε και μιλήσατε για αχαριστία, τώρα θα πάρετε την απάντησή σας. Έχετε μπερδέψει το κόστος δανεισμού, το οποίο είχατε εσείς κι εμείς, με τα spreads. Αδιανόητο για υπουργό Οικονομικών» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τον λόγο τότε πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος του απάντησε:: «Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες τώρα;» ενώ συνέχισε επισημαίνοντας: «Επειδή με ειρωνεύεστε ότι δεν γνωρίζω οικονομικά, νομίζω ότι όλος ο κόσμος που με παρακολουθούσε ως υπουργό Οικονομικών δεν μου έχει πει κάποιος ότι δεν ξέρω οικονομικά. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που σας αφήσαμε, ναι ή όχι;».

«Όχι. Και λέτε ψέματα. Σας περίμενα στη γωνία. Τα spread σήμερα είναι τα μισά από αυτά που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος δανεισμού της χώρας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας. Η Ιταλία έχει επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται χαμηλότερα απ’ ότι η Ιταλία» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.