Κικίλιας: Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Κικίλιας: Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Δριμεία επίθεση από τον υπουργό Τουρισμού

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION24.

Ο κύριος Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του έργου της κυβέρνησης κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας της είναι μετρήσιμα και θα είναι ακόμα καλύτερα κατά την επόμενη τετραετία. Επίσης, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε 50 φόρους και εισφορές, παρενέβη δραστικά για τη μείωση της ανεργίας, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση των επενδύσεων και, ταυτόχρονα, αντιμετώπισε αποτελεσματικά διαδοχικές κρίσεις, όπως η απόπειρα εισβολής μεταναστών στα βόρεια σύνορα της χώρας, η πανδημία του κορονοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση και η πληθωριστική κρίση.

Αντιθέτως, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε φόρους και εισφορές «τσακίζοντας» τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ και σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, εμφανίζεται να μην έχει αλλάξει τακτική και πολιτική. Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και, πλέον, εν όψει της επόμενης τετραετίας, δεσμεύεται για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα.

Παράλληλα, ο κύριος Κικίλιας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην αναγκαιότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι σε περιόδους κρίσης, οι σταθερές, ομοιογενείς και με προσανατολισμό κυβερνήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αναρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο θα ήταν ρεαλιστικό με μια κυβέρνηση συνεργασίας σε κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας του κορονοϊού ή στη μεταναστευτική κρίση στον Έβρο.

«Αυτό που λέω είναι ότι η στάση σας, τα πολιτικά σας προγράμματα και η συνεχής άρνησή σας να δεχτείτε ότι το πρώτο κόμμα – που θα είναι η Νέα Δημοκρατία – σε μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να είναι σταθερή, με προγραμματικό πλαίσιο και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει ουσιαστικά ότι δεν το θέλετε αυτό. Παρότι λέτε, να έχει σταθερότητα η χώρα, να μην πάει σε πολλαπλές εκλογές και από την πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου να συγκυβερνήσουμε, μετά βάζετε τον “άγνωστο Χ” ως πρωθυπουργό και, ουσιαστικά, ανοίγετε την κουρτίνα και δείχνετε στην ελληνική κοινωνία ότι δεν αυτό δεν το θέλετε και κάνετε τον κόσμο να μην έχει εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κύριος Κικίλιας.