Άκης Σκέρτσος: Επικίνδυνη η χαλαρή ψήφος στις εκλογές – Ο Ανδρουλάκης έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης

Άκης Σκέρτσος: Επικίνδυνη η χαλαρή ψήφος στις εκλογές – Ο Ανδρουλάκης έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης

«Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση του υπεύθυνου πατριωτισμού»

Μια αναμέτρηση κομβικής σημασίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. Χαρακτήρισε «νάρκη» την απλή αναλογική και σημείωσε ότι μόνο μια ισχυρή εντολή μπορεί να εγγυηθεί τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ.

Είπε ακόμα ότι θα επιδιώξουν κυβέρνηση συνεργασίας τα υπόλοιπα κόμματα ακόμα και αν σήμερα το διαψεύδουν και υπογράμμισε ότι η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας είναι πολύ επικίνδυνη.

«Η χώρα» είπε μεταξύ άλλων, «χρειάζεται μια κυβέρνηση του υπεύθυνου πατριωτισμού χωρίς να υποχωρούμε από τα εθνικά δίκαια και τις πάγιες διεκδικήσεις μας».

Για τον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ: «Έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης με τον πρωθυπουργό», τόνισε. Και συνέχισε: «Έχει στραμμένο το βλέμμα στο παρελθόν με ξεπερασμένα συνθήματα για μια δεξιά που δεν υπάρχει. Λένε κάποιοι ότι ίσως μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης θα υποχωρήσει και θα δει αλλιώς τα πράγματα. Και έτσι θα γίνει αξιόπιστος συνομιλητής; Και ποιος εγγυάται ότι δεν θα αλλάξει και πάλι γνώμη;», διερωτήθηκε.

Για την άρνηση του πρωθυπουργού να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και αν θα ζητήσει ψήφους άλλων βουλευτών είπε: Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα στηριχθεί στις ψήφους άλλων βουλευτών, είπε απαντώντας ο Άκης Σκέρτσος. «Θα στηριχθεί αποκλειστικά στις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ», τόνισε. Από εκεί και πέρα, συνέχισε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα έχει θέσει κάποιες πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές που απαγορεύουν την συνεργασία και την συζήτηση με τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Υπάρχει όμως ένας κόσμος που πιστεύει και που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ που θέλει ευρύτερες συναινέσεις. Εμείς, απευθυνόμαστε στον κόσμο αυτό», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη ΝΔ. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της κοστολόγησης των προγραμμάτων. «Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση του προγράμματός του Αφού αμφισβητεί ότι κοστίζει 83 δις ας στείλει το πρόγραμμά του σε ανεξάρτητο ελληνικό φορέα ή σε κάποιον ξένο οίκο», είπε ο κ. Σκέρτσος.