Μητσοτάκης στο TikTok: Απαντά για τον ατομικό κουμπαρά και την αποταμίευση για τις συντάξεις

Μητσοτάκης στο TikTok: Απαντά για τον ατομικό κουμπαρά και την αποταμίευση για τις συντάξεις

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την επικοινωνία με τους πολίτες μέσω social media

Σε τρεις ερωτήσεις πολιτών για τον ατομικό κουμπαρά και την αποταμίευση, όσον αφορά τις συντάξεις, απάντησε μέσω του TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, ήταν «πού θα βρούμε χρήματα να κάνουμε αποταμίευση;». «Η αποταμίευση γίνεται από τις δικές σας ασφαλιστικές εισφορές, μαζεύονται δηλαδη στον κουμπαρά σας χρήματα τα οποία ούτως ή άλλως παρακρατούνται από τις συντάξεις σας απλά τώρα ανήκουν σε εσάς και θα τα αξιοποιήσετε εσείς κάποια στιγμή στο μέλλον ενώ μέχρι σήμερα οι δικές σας εισφορές πηγαίνουν ουσιαστικά για να πληρωθούν οι συντάξεις των μεγαλύτερων, αυτών που είναι ήδη στη σύνταξη» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό «απο ποια ηλικία ισχύει ο ατομικός κουμπαράς;» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά «ο ατομικός κουμπαράς αφορά όλους τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας αλλά και όλους τους νέους κάτω των 35 ετών. Για όλους τους υπόλοιπους δεν αλλάζει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται η σύνταξή τους»

Όσον αφορά, τέλος, το «πώς το κάνουμε αυτό;» ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «για να το κάνετε αυτό αρκεί να μπείτε στην ιστοσελίδα myteka.gov.gr και να ακολουθήσετε τις οδηγίες».

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @mariaaaa_pa για τον ατομικό κουμπαρά❗️#kyriakosmitsotakis ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis