Επικοινωνία Δένδια με Ράμα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

Επικοινωνία Δένδια με Ράμα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

«Απαράδεκτη η εικόνα»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση – Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Μπελέρης είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται.

 

Βαρβιτσιώτης: Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας είναι απαράδεκτη

«Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας κ. Μπελέρη είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3».

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και παρακολουθούμε την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Μειονότητας», τόνισε και υπενθύμισε τη «σπουδαιότητα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικούς μήνες στη Χειμάρρα ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την περιοχή.

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι εξαιτίας των πρόσθετων περιορισμών που απαίτησε η αντιπολίτευση και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τον εκλογικό νόμο, πολλοί Έλληνες του εξωτερικού δυσκολεύονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εξήγησε ότι αυτό το οποίο ήθελε η Νέα Δημοκρατία ήταν να μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε Έλληνας είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρέθηκαν απέναντι σε αυτό και ζήτησαν επιπλέον προϋποθέσεις που, αν και τις εκπληρώνουν χιλιάδες ομογενείς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις αποδείξουν.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν 200 ψήφοι για να αρθούν οι περιορισμοί την επόμενη φορά», κατέληξε.