Τσίπρας: «Αφού δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις πώς ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο;»

Τσίπρας: «Αφού δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις πώς ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η υπόθεση αυτή δεν θα διαλευκανθεί ποτέ μεκυβέρνηση της ΝΔ και κάλεσε ολους να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε σήμερα σε συνέχεια όσων ειπώθηκαν χθες στο debate για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε μια σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε, ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών κι ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην Εξεταστική Επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου, που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε - η εισαγγελέας της ΕΥΠ - τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις, γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επιπλέον, ότι «η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν, είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο, ότι με κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη». «Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», σημείωσε.