Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο «δικτάτορας» Ερντογάν όχι

Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο «δικτάτορας» Ερντογάν όχι

O Μάικλ Μακόλ χαρακτήρισε τη χώρα μας ισχυρό σύμμαχο που τηρεί τις υποχρεώσεις

Υπέρ της Ελλάδας και κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάσσεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ αναφορικά με την αγορά των F-35. Όπως χαρακτηριστικά επιβεβαίωσε ο Μάικλ Μακόλ έχει βάλει την υπογραφή του ώστε η χώρα μας να τα πάρει ενώ την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη την ανταποκρίτριά της Λένα Αργύρη ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους. Στην περίπτωση όμως του «δικτάτορα Ερντογάν», όπως δήλωσε, που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

«Γιατί θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω για όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400;“ ρωτά την Τουρκία σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή η χώρα θέλει να της πουλήσουν τα F-35» διερωτήθηκε ο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφέρεται τεχνολογία των F-35. "Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε". Απάντησα, "στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε". Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει» είπε κλείνοντας ο Μάικλ Μακόλ.