Μητσοτάκης για το δυστύχημα στην Καλλιθέα: Στόχος μας η μείωση των τροχαίων κατά 50%

Μητσοτάκης για το δυστύχημα στην Καλλιθέα: Στόχος μας η μείωση των τροχαίων κατά 50%

Τι είπε και για τον κατώτατο μισθό

Με το θανατηφόρο τροχαίο στην Θησέως με θύμα ένα 12χρονο κοριτσάκι ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ 100,3. «Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο το θέμα της οδικής ασφάλειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι «ο στόχος είναι να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία κατά 50% έως το 2030».

Πρέπει να είμαστε αυστηροί στην τήρηση του ΚΟΚ, είπε ακόμα και τόνισε ότι υπάρχει ακόμα σύγχιση αρμοδιοτήτων για τις αρμοδιότητες όσον αφορά στο οδικό δίκτυο. Οι πόλεις μας ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον Κηφισό και τόνισε ότι η Αθήνα δεν είναι η χειρότερη πόλη όσον αφορά στην κίνηση αλλά σημείωσε ότι έχουμε επενδύσει πολλά στην επέκταση του Μετρό.

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε ποτέ την σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα»

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κατά κόρον τον θεσμό των ΣΔΙΤ δηλαδή την κατασκευή και συντήρηση έργου από ιδιώτη και έφερε ως παράδειγμα τις φοιτητικές εστίες. 10.000 θα είναι έτοιμες σε 3 με 4 χρόνια, τόνισε και αναφέρθηκε και στο επίδομα ενοικίου για φοιτητές με το ποσό των 4.000 τον χρόνο αν επιλέξουν συγκατοίκηση.

Εμείς δεν φοβηθήκαμε ποτέ την σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και αυτό είναι που μας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας διάχυτος κρατισμός και μια ξεπερασμένη αντίληψη για την οικονομία.

Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων

Θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μια μονάδα οι ασφαλιστικές εισφορές τόνισε ο πρωθυπουργός και περιγράφοντας την κατάσταση στην αγορά εργασίας είπε ότι οι μισθοί θα ανέβουν όταν μειώνεται η ανεργία.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα ανέβουν οι μισθοί μέσα στην επόμενη 4ετια. Πρόσθεσε ότι επιθυμεί ο κατώτατος μισθός πρέπει να καθορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

«Στόχος μας είναι η μείωση των ανισοτήτων»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι το ποσοστό φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε και αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ σημείωσε ότι πρόκειται για λάθος στοιχεία και προβλέψεις και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έστειλε επιστολή.

Στόχος μας είναι η μείωση των ανισοτήτων και το 2030 να είμαστε σε κεντροευρωπαϊκά επίπεδα. Ο μεγαλύτερος δείκτης κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας είναι ο δείκτης της ανεργίας είπε.