Τσαπανίδου: «Τελικά το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια»

Τσαπανίδου: «Τελικά το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια»

«Το ΓΛΚ διαψεύδει τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σκέρτσο για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε 83 δισ.»

«Τελικά το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σκέρτσο για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε 83 δισ.», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη» προσθέτει, «να αφήσει τα ψέματα και να ασχοληθεί με την επόμενη τροποποίηση στο δικό του πρόγραμμα, που μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές έχει καταντήσει "ράβε – ξήλωνε"». Σημειώνεται ότι το αρμόδιο τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δηλαδή η Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης μέσω του διευθυντή της, Χρήστου Τζώρτζη, διέψευσε ότι ασχολήθηκε με οποιαδήποτε κοστολόγηση και εν γένει με τέτοιου είδους θέματα και ειδικά του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείοας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος είχε δηλώσει μιλώντας στην εκπομπή Live News, ότι «βλέπουμε ένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κοστίζει 83 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις Λογιστικές Υπηρεσίες του Κράτους». Υποστήριξε δε, ότι «κάθε φορά που υπάρχουν οικονομικές εξαγγελίες από τα κόμματα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνει μία αποτίμηση και γίνονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχω δει τον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί ποτέ αυτές τις ανακοινώσεις».