Ρουμπινί: «Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές»

Ρουμπινί: «Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές»

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο η Άγκυρα θα βάλει στο στόχαστρο πάλι τη χώρα μας επειδή η Τουρκία «είναι βουτηγμένη στα χρέη»

Μία ακόμη πρόβλεψη που προκαλεί ανησυχία, για τα ελληνοτουρκικά αυτή τη φορά, έκανε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλες Απειλές».

Στη συζήτηση που είχε με το Σωτήρη Νίκα Επικεφαλή του Bloomberg News στην Αθήνα στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, έκανε λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ο κ. Ρουμπινί τόνισε, ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι, ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές, αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί, τόσο γεωπολιτικές, όσο και τεχνολογικές, με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση» είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. «Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Νουριέλ Ρουμπινί είπε, ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία 3 χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας, ενώ προέβλεψε επίσης, ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη.