Εύα Καϊλή: «Ουδέποτε προέκυψε λήψη “μίζας” από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της», λέει ο δικηγόρος της

Εύα Καϊλή: «Ουδέποτε προέκυψε λήψη “μίζας” από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της», λέει ο δικηγόρος της

Έχουν γίνει ενδελεχείς έρευνες στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζεται στην ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Διαψεύδεται εντελώς τη φημολογία για νέα υπόθεση-έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή, για «μίζες» στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την ευρωβουλεύτρια, υπάρχουν από πίσω ιταμά πολιτικά κίνητρα εναντίον της.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Εύας Καϊλή, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται απο το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, απο τις ενδελεχείς έρευνες απο τα αρμόδια θεσμικα όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ «μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντικη δυσφήμιση.

Συνήθης πρακτική ειναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κιίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».