Δημοσκόπηση Alpha: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά την προκήρυξη των εκλογών

Δημοσκόπηση Alpha: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά την προκήρυξη των εκλογών

Τι λένε οι πολίτες για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, την ψήφο διαμαρτυρίας και ποιον προτιμούν για πρωθυπουργό

Συσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ η οποία ανεβάζει τα ποσοστά της περισσότερο από όσο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τ/σ Alpha.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας 31,6% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8,9%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη με 3,2%, η Εθνική Δημιουγία με 1,2%, άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,7%.

Στην ερώτηση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, πιστεύετε ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη ή χειρότερα, το 43% απάντησε χειρότερη, το 26% ίδια, το 24% καλύτερη και το 7% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν η απλή αναλογική αποτελεί ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το 61% απαντά αρνητικά, το 25% θετικά και το 14% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Στο ερώτημα, αν θα δίνατε δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει, σε ποιον θα ήταν αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, Κανένας απαντά το 32% και ο Αλέξης Τσιπρας συγκεντρώνει 26%.

Στο ερώτημα, αν από τις εκλογές μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τι θα προτιμούσατε, το 62% απάντησε να πάμε σε νέες εκλογές, το 26% δηλώνει θετικό σε κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στο ερώτημα, αν από τις εκλογές μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25, τι θα προτιμούσατε, το 51% απάντησε να πάμε σε νέες εκλογές, το 37% δηλώνει θετικό σε κυβέρνηση συνεργασιας και το 12% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.