Κατρούγκαλος: Μιλάνε για «αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων» οι υπεύθυνοι για το Turkaegean

Κατρούγκαλος: Μιλάνε για «αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων» οι υπεύθυνοι για το Turkaegean

Απάντηση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις κυβερνητικών σταλεχών για την τροπολογία του Ευωρωκοινοβουλίου για τον φράχτη στον Έβρο

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την τροπολογία του ΕΛΚ που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για την χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, έδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Οι ευθύνες για την κατοχύρωση του σήματος της Turkaegean, που σήμερα διαφημίζεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, βαρύνουν συνολικά την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές της μεγάλης αντίθεσης ανάμεσα στη ρητορική της και το κενό αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συσταθεί ειδική επιτροπή σε επίπεδο των αρμόδιων Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπό την άμεση εποπτεία των δύο Γενικών Γραμματέων, για την παρακολούθηση των σημάτων εθνικής σημασίας» διευκρινίζει και επισημαίνει ότι «η επιτροπή αυτή δεν συγκλήθηκε ποτέ επί Νέας Δημοκρατίας, με τις γνωστές συνέπειες». Κλείνει δε τονίζοντας, ότι «είναι προφανές ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και δεν είναι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά των οποίων στράφηκε η ΕΔΕ που διέταξε η Νέα Δημοκρατία».