Εύα Καϊλή: Μόνο εκείνη παραμένει προφυλακισμένη για το Qatargate – Νέα ακρόαση τη Μ. Πέμπτη

Εύα Καϊλή: Μόνο εκείνη παραμένει προφυλακισμένη για το Qatargate – Νέα ακρόαση τη Μ. Πέμπτη

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο Ταραμπέλα

Μετά τους Παντσέρι και Τζιόρτζι και ο Μαρκ Ταραμπέλα απελευθερώνεται με βραχιολάκι, με την Εύα Καϊλή να παραμένει πλέον η μόνη προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate.

Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλετή, η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Το κοινό σημείο ανάμεσα σε Καϊλή και Ταραμπέλα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, είναι ότι και οι δύο δηλώνουν από την αρχή αθώοι και δεν έχουν κάνει βήμα πίσω στον ισχυρισμός τους σε αντίθεση με τους Παντσέρι και Τζιόρτζι που έχουν αποδεχτεί την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.

Η Εύα Καϊλή παραμένει φυλακισμένη για σχεδόν τέσσερις μήνες στο Βέλγιο, κατηγορούμενη για το σκάνδαλο με το Κατάρ και οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν πως θα καταθέσουν αίτηση για την αποφυλάκισή της, που θα πρέπει να γίνει χωρίς περιορισμούς.

Ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί μίλησε στο Euronews και δήλωσε πως «η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών».

Μάλιστα, επανέλαβε πως η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή γιατί αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη. «Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο».

«Μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί», πρόσθεσε στη συνέχεια.