Μητσοτάκης από Γέρακα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Μητσοτάκης από Γέρακα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας»

Στο Γέρακα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οπού και αναφέρθηκε σε όσα υλοποίησε η κυβέρνηση αυτή την τετραετία ενώ έκανε σύγκριση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα υπάρχει μία μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης: η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι ανέφερε ο πρωθυπουργός. Αυτή τη στιγμή επανέλαβε υπάρχει μία κάλπη, η κάλπη της 21ης Μαΐου και είναι εκείνη η οποία θα καθορίσει το ποιος θα κυβερνήσει και ποιος θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας».

Ο πρωθυπουργός σήκωσε τους τόνους και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη μεταναστευτική του πολιτική και χωρίς να κατονομάσει τον κ. Παπαδημούλη αναφέρθηκε στην απόφαση να υποστηριχθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση της τροπολογίας να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των φραχτών. Είπε όμως ότι πλέον η Ευρώπη και με την παρέμβαση της Ελλάδας έχει καταλάβει τη σημασία της προστασίας των συνόρων και επανέλαβε ότι με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει κανονικά.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Και επειδή ακούμε πολλά. Πρώτη ή δεύτερη κάλπη; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα: ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κρίσιμες αυτές οι επιλογές.

Ποιος θα σταθεί απέναντι σε ένα γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά ποιος μπορεί και να συζητήσει με ένα γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε πραγματικά να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το διεθνές δίκαιο. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να τα ακούσετε όλοι. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».