Τουρκικά ΜΜΕ: Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS

Τουρκικά ΜΜΕ: Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS

Συνεχίζει να μιλά για την Αγιά Σοφιά ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του

Βροχή τα τουρκικά δημοσιεύματα για την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει 38 οπλικά πυραυλικά συστήματα SPIKE-NLOS από το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναλύουν την αγορά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «επικίνδυνο βήμα».

Συγκεκριμένα, η Τurkiye αναφέρει: «Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE», ενώ από την πλευρά της η Υeni Safak γράφει: «H Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ SPIKE-NLOS».

Η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν

Την ίδια ώρα συνεχίζει να μιλά για την Αγιά Σοφιά ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Σε συνέντευξή του χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στην Ακσενέρ και στον Καραμολάογλου οι οποίοι τον έχουν επικρίνει για τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

 

«Η κυρία Μεράλ ( Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε ναι την ανοίξαμε.!

O Kαραμολάογλου λέει πως θα μπορούσε μέρος της Αγίας Σοφίας να γίνει μουσείο. Εσύ που άκουσες ή είδες την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή που να αναφέρεται στην Αγιά Σοφιά ως μουσείο. Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό;».

Εκτόξευση πυραύλου Κρουζ από το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος

Εξάλλου, οι Τούρκοι παρουσιάζουν τα νέα σχέδια της Άγκυρας για δημιουργία στόλου με μη επανδρωμένα οπλισμένα σκάφη σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, παρουσιάζοντας ένα βίντεο με τουρκικό μη επανδρωμένος σκάφος, το οποίο εκτοξεύει πύραυλο Κρουζ.