Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Η ΝΔ έχει πρόταση ευθύνης

Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Η ΝΔ έχει πρόταση ευθύνης

«Η εναλλακτική λύση είναι η μη λύση. Και αυτό είναι τεράστιο θέμα για την Ελλάδα»

«Η πρόταση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι αλαζονική, είναι πρόταση ευθύνης. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια» τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα προσέθεσε ότι «υπάρχει από την άλλη, η πρόταση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για συγκυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας πλην όμως, αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λένε τα κόμματα, δεν έχει συνεργάτες.

Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι για προγραμματική συνεργασία χωρίς τον κ. Τσίπρα κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται και το λέει ξεκάθαρα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100.3.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι εγώ θα ακολουθήσω την τακτική ΚΚΕ και ας διαφωνώ μαζί τους, ότι θέλω να μείνω έξω από όλο αυτό.

Άρα, η εναλλακτική λύση είναι η μη λύση. Και αυτό είναι τεράστιο θέμα για την Ελλάδα» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

«Ο πρώτος στόχος είναι να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να είναι η 4ετία της αύξησης των μισθών. Γιατί οι νέοι δεν ζουν αξιοπρεπώς τώρα. Επίσης πρέπει να μας απασχολήσει η δικαιοσύνη πολύ σοβαρά. Το θέμα κράτους πρόνοιας επίσης. Περίπου το 10% των παιδιών σήμερα έχουν μιας μορφής αυτισμό. Αυτά τα παιδιά σήμερα χρειάζονται ειδική φροντίδα, ειδικές δομές, ειδικά σχολεία, ειδική μεταχείριση. Αυτός ο τομέας είναι στόχος για την επόμενη τετραετία. Δεν βλέπω άλλη πολιτική δύναμη να έχει συναίσθηση των αναγκών που έχει η κοινωνία».