Τσίπρας: Aνεπάρκεια διοίκησης και φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς οι αιτίες αναποτελεσματικότητας του κράτους

Τσίπρας: Aνεπάρκεια διοίκησης και φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς οι αιτίες αναποτελεσματικότητας του κράτους

Με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννη Σαρμά, συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου τον κύριο Σαρμά με αφορμή και την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς».

Συνέχισε λέγοντας πως η «ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά, εδώ και 4 χρόνια, της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό άλλωστε, έχει απαξιωθεί εδώ και 4 χρόνια κάθε τι δημόσιο και απολαμβάνουν την ίδια στιγμή οι ημέτεροι και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων, και αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση.

Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, το οποίο θα είναι δημοσιονομικά βιώσιμο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό αναξιοκρατικό ανασφαλές, όχι ένα κράτος – λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών. Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό σύγχρονο αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη».