Οργή των Τούρκων για το νέο άκυρο του Μενέντεζ για τα F-16

Οργή των Τούρκων για το νέο άκυρο του Μενέντεζ για τα F-16

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον Μπλίνκεν», ενώ σημειώνουν ότι «είναι γνωστή η σχέση του με το ελληνικό λόμπι»

Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα η νέα άρνηση του Μπομπ Μενέντεζ στην πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι είναι ενοχλημένοι με την ομιλία του και θεωρούν ότι είπε πολλά για την Τουρκία στα 90 δευτερόλεπτα που μίλησε, κάνοντας αναφορές όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά, αλλά αναφέρθηκε και στους S300 από τη Ρωσία και για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον Μπλίνκεν», ενώ σημειώνουν ότι «είναι γνωστή η σχέση του με το ελληνικό λόμπι».

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία. Έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν πρέπει να γίνει η πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Για άλλη μια φορά στην ομιλία του δημοκρατικού γερουσιαστή  Μπομπ Μενέντεζ ο στόχος ήταν η Τουρκία και για να εμποδίσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία  εξέφρασε πολλούς ισχυρισμούς σε μια προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της Τουρκίας.

Ο Μενέντεζ ο οποίος είναι γνωστή η προσέγγιση του με το ελληνικό λόμπι, και την εχθρότητα του απέναντι στην Τουρκία  έκανε την επανεμφάνιση του. Αγνόησε τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδας στους αιθέρες και στα νερά του Αιγαίου κατηγόρησε την Τουρκία και έφερε το θέμα της  αγοράς ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος  που έκανε η Άγκυρα από την Ρωσία και είπε πως ‘σε μια τέτοια χώρα δεν αξίζει η πώληση των F-16’».