Γεροβασίλη: Η κοινωνία δεν αντέχει έναν πρωθυπουργό που μετά από κάθε κρίση ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό

Γεροβασίλη: Η κοινωνία δεν αντέχει έναν πρωθυπουργό που μετά από κάθε κρίση ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό

«Οι σταθμοί του προαναγγελθέντος δυστυχήματος ήταν συγκεκριμένοι»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την τραγωδία στα Τέμπη όσο και για το συνολικό της έργο ασκεί η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφέρει ότι «οι σταθμοί του προαναγγελθέντος δυστυχήματος ήταν συγκεκριμένοι». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι και σε αυτή την περίπτωση «προσπαθεί να αποσείσει τις αντικειμενικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, με προεξάρχοντα τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζοντας ότι «το κάνει με ένα στερεοτυπικό, βαθιά υποκριτικό τρόπο που εξοργίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία». Ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σημειώνει ότι «από τη συμπολίτευση δεν πρέπει να έχει κανείς καμία ιδιαίτερη προσδοκία» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κάνει «τα πάντα για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις στο πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την τραγωδία».

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει ότι «η βίαιη και ταχεία αποδόμηση του προφίλ της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ήταν ήδη φανερή». Υποστηρίζει δε πως «τα δημοσκοπικά ευρήματα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαιώνουν δύο τάσεις στην κοινωνία: την αφύπνισή της σχετικά με τις πραγματικές προτεραιότητες της αποσυντιθέμενης πλέον συνομοσπονδίας συμφερόντων που έως και σήμερα διαχειρίζεται τις τύχες της, και εξίσου σημαντικό, πως δεν πατάει την ‘μπανανόφλουδα’ του ‘όλοι ίδιοι είναι’ και περιβάλλει με ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Με αφορμή τις συγκεντρώσεις αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μετά και την τραγωδία στα Τέμπη, είναι πλέον σαφές πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την υποκρισία…», «δεν αντέχει εικόνες όπως ενός πρωθυπουργού που συστηματικά, μετά από κάθε κρίση ισχυρίζεται πως δε γνώριζε το παραμικρό». «Οι πολίτες εκφράζουν ολοένα και πιο ανοιχτά την αποδοκιμασία τους και είναι ευθύνη και χρέος μας να μετατρέψουμε το θυμό και την απογοήτευση της κοινωνίας σε δημιουργική πολιτική δράση και εκλογική νίκη με μοχλό τον τολμηρό και ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο μας», υπογραμμίζει.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει ότι «ισχύει στο ακέραιο η θέση του Αλέξη Τσίπρα πως η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η βασική προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης» και τονίζει ότι «αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο να μετουσιώσουν αυτή την προοπτική σε πράξη προς όφελος της κοινωνίας, παρακάμπτοντας τυχόν ιδεοληψίες και μικρομεγαλισμούς».