Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

Με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και των διοικήσεων της Hellenic Train και του ΟΣΕ

Σύσκεψη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου πραγμνατοποιείται αυτήν την ώρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη και των διοικήσεων της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι o υπουργός Επικρατείας είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2023 τα άμεσα μέτρα επανεκκίνησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα, από το τέλος Μαρτίου 2023, με ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως την υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, ακόμη και αν αυτό καταστήσει αναγκαία τη μείωση στον όγκο του μεταφορικού έργου.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Καραμανλής

Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μιλήσει για την τραγωδία στα Τέμπη και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να επιθυμεί με αυτόν τρόπο, να απαντήσει θεσμικά και όχι σε κάποιο μέσο ενημέρωσης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο 57 ανθρώπων.

Κλήσεις για απολογία στους τρεις κατηγορούμενους

Τις κλήσεις για απολογία στους τρεις μέχρι τώρα κατηγορούμενους, δηλαδή τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή, στέλνει σήμερα ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, συνεχίζοντας τις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή πιθανότατα σήμερα ή αύριο, ώστε να απολογηθούν εκ νέου, καθώς οι δικαστικές αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες.

Πρόκειται για κίνηση που αφορά τις νέες αρμοδιότητες του νέου ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες σε όλα τα επίπεδα για την αναζήτηση όσων προσώπων εμπλέκονται στο δυστύχημα. Στο γραφείο του ανακριτή υπάρχει από χθες η ογκωδέστατη δικογραφία την οποία και μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλούς παραμέτρους, τόσο για αίτια του δυστυχήματος όσο και την εμπλοκή προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να απολογηθεί και πάλι ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ενώ είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες διώξεις σε άλλα πρόσωπα.