Σπίρτζης για Τέμπη: «Όχι, δεν φταίμε όλοι»

Σπίρτζης για Τέμπη: «Όχι, δεν φταίμε όλοι»

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε»

Tην άποψη ότι οι ευθύνες για τις διαχρονικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους δεν αφορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο πρώην υπουργός μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όλες αυτές τις ημέρες ρωτάει ο κόσμος που είναι ο Σπίρτζης. Με ζήτησε κανείς και κρύφτηκα; Έχω λόγο να κρυφτώ; Όταν βλέπεις να σπαράζουν οικογένειες, δεν είναι δυνατόν να βγω στα παράθυρα να τσακωθώ με τον Γεωργιάδη. Σεβάστηκα την μνήμη τους και για αυτό δεν βγήκα.

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα αλλά οχι τέτοιο». «Μην με τρελαίνετε», τόνισε, όταν αναφέρθηκε εκ νέου στο επιχείρημα «όλοι φταίνε».

Όπως δήλωσε «κατέρρευσε το στύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος έχει θέμα ασφάλειας, σταματάς, εγώ το έκανα στο Τραμ» ενώ για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μην γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα».

«Αυτό που ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη ως “ρουσφέτι” να στείλει άλλη μια επιστολή στον κ. Ντογιάκο να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις» είπε, ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «στη Λάρισα, υπήρχε και δεύτερο σύστημα τηλεδιοίκησης που υπέστη βλάβη το 2019 και κάηκε και δεν το έφτιαξε κανείς. Γιατί δεν το έφτιαξε κανείς; 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις έκαναν».