Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών αυτή τη στιγμή - Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο διατηρεί το προβάδισμα με 4,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με 25%, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ("Εθνικό Κόμμα Έλληνες") με 3%.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 34,5% έναντι 22,1% του Αλέξη Τσίπρα, 6,6% του Νίκου Ανδρουλάκη, 5,5% του Κυριάκου Βελόπουλου, 5,1% του Δημήτρη Κουτσούμπα και 4,2% του Γιάννη Βαρουφάκη.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ προτιμά το 28,1%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε το 14,3%, κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ θα επιθυμούσε το 15,8%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 23,2%.

Στις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, πρώτη έρχεται η τραγωδία στα Τέμπη με 86%, ακολουθεί η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με 69%, ενώ τρίτη έρχεται η διαφθορά (με έμφαση στα πολιτικά πρόσωπα) με 23%.

Μόλις το 12,1% ρίχνει την κύρια ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη στον σταθμάρχη, ενώ το 87% θεωρεί ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευρύτερες ευθύνες.

Το 45,2% των πολιτών θα επιθυμούσε άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών (στις 9 Απριλίου), ενώ το 46,4% προτιμά να διεξαχθούν αργότερα (τον Μάιο).