Οικονόμου για Πολάκη: Ο Τσίπρας να αποδοκιμάσει λόγω και έργω το μεδούλι του πολακισμού

Οικονόμου για Πολάκη: Ο Τσίπρας να αποδοκιμάσει λόγω και έργω το μεδούλι του πολακισμού

«Έβαλε σκοπό του πριν το 2015 να κάνει να πάντα για να γίνει πρωθυπουργός στο όνομα του καιροσκοπισμού»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων ότι ο πολακισμός και η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τόνισε ακόμα ότι ο πολακισμός γιγαντώθηκε με την ανοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Είναι, είπε επίσης, το ανώτατο στάδιο του ΣΥΡΙΖΑϊσμού που εξέθρεψε όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έβαλε σκοπό του πριν το 2015 να κάνει να πάντα για να γίνει πρωθυπουργός στο όνομα του καιροσκοπισμού. Θυμίζοντας την χρονική αλληλουχία, είπε ότι η αρχή έγινε στο Σύνταγμα με τους Αγανακτισμένους. Ο αρραβώνας της πλατείας Συντάγματος έγινε γάμος το 2015 για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Με το δημοψήφισμα δίχασε τον λαό, σημείωσε.

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δημιούργησε έναν πολιτικό πολτό μίσους.

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο Συριζαϊσμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του κ. Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας γέννησε τον Πολακισμό και μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύρονται στην διαγραφή Πολάκη. Ο Πολακισμός τρώει τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ακόμα και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο να διαγράψει αλλά και να αποδοκιμάσει λόγω και έργω το μεδούλι του Πολακισμού. Επίσης ζήτησε ο κ. Τσίπρας να διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ακόμη: «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σύρεται στην διαγραφή Πολάκη. Δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο που ξέφυγε αλλά ο βασικός εκφραστής της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2011 και μετά.

Ο Πολακισμός, ο Συριζαϊσμός είναι δυο βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του κ. Τσίπρα. Να επαναλάβω, ότι το «είτε μας τελειώνουν, είτε τους τελειώνουμε», δεν το είπε ο κ. Πολάκης. Είναι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ταυτότητα. Ο Πολακισμός είναι το μεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν έχω διαβάσει καλά τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη Παππά πιστεύουν ότι οι δικαστές είναι “πιασμένοι”. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην δικαιοσύνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης στα μέτρα του».

«Πολάκης και Τσίπρας είναι η ίδια αντίληψη όσον αφορά στην λειτουργία της δημοκρατίας», τόνισε ακόμη.