Εκλογές 2023: Οι ημερομηνίες – «κλειδιά» έως την προκήρυξη των εκλογών – Οι επόμενες κινήσεις του Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Οι ημερομηνίες – «κλειδιά» έως την προκήρυξη των εκλογών – Οι επόμενες κινήσεις του Μητσοτάκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ντιμπέιτ με Τσίπρα

Με τις εκλογές να έχουν «κλειδώσει» για την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει άμεσα οι εκκρεμότητες που έχει να έχουν κλείσει έως την προκήρυξη των εκλογών 2023, μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την Παρασκευή 3 Μαρτίου προγραμματίζεται το υπουργικό συμβούλιο που θα εγκρίνει την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία με πράξη υπουργικού συμβουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Απριλίου.

Έξι ημέρες μετά στις 9 Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της παρούσας κυβέρνησης με κεντρικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας τετραετίας.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να τοιχοκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή και να ξεκινήσει επισήμως η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στις 12 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών θα δώσει τη θέση του σε υπηρεσιακό υπουργό και η ΝΔ θα έχει ανακοινώσει τα γαλάζια ψηφοδέλτια, τα οποία πανελλαδικά περιλαμβάνουν 420 ονόματα.

Οι αποφάσεις για το ή τα debates θα ληφθούν μετά τις 10 Μαρτίου, όταν θα έχει διαλυθεί η Βουλή και θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές για τις 9 Απριλίου. 

Πάντως χθες έγινε στην ΕΡΤ το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου και την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία επιμόνως έθετε το θέμα, με τον κο Οικονόμου να απαντά: «Κανένας δεν αποφεύγει κανέναν. Δεν καταλαβαίνω όμως την εμμονή. 51 φορές οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν αντιπαρατεθεί εντός του κοινοβουλίου, 95 ώρες έχουν μιλήσει και εάν ο κος Τσίπρας δεν είχε επιλέξει τον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό θα μιλούσαν ακόμα…».

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, μάλιστα, αναμένεται να λάβει χώρα και μια πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας των βουλευτών της ΝΔ και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, πιθανότατα στα γραφεία της ΝΔ, έξω από τα οποία αναμένεται να συγκεντρωθούν φίλοι της ΝΔ, σε μια ιδιότυπη προεκλογική συγκέντρωση.