Ντιμπέιτ Οικονόμου και Τσαπανίδου: Τι ισχυρίζονται για τις εκλογές

Ντιμπέιτ Οικονόμου και Τσαπανίδου: Τι ισχυρίζονται για τις εκλογές

Πώς πιστεύουν ότι θα επιλέξουν οι πολίτες

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου στο πλαίσιο του ντιμπέιτ μεταξύ του Γιάννη Οικονόμου και της Πόπης Τσαπανίδου για το πώς έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους η κυβέρνηση προκειμένου να καταλάβει και να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό γίνεται ζώντας μέσα στην κοινωνία. Όπως είπε μας ψηφίζει η κοινωνία και πρόσθεσε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους λογοδοτούμε, ακούμε τις αγωνίες τους ενώ υπογράμμισε ότι για μας πολιτική είναι η λύση των προβλήματων κι ότι αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολιτικές μας είναι για την κοινωνία είπε ο Γιάννης Οικονόμου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο gov.gr , το112 και υπογράμμισε ότι «κάθε πτυχή της πολιτικής είναι για να δίνει μέρισμα στον πολίτη» καθώς όπως ανέφερε «οτιδήποτε άλλο η κοινωνία το αποδοκιμάζει».

«Ζώντας ανάμεσα στην κοινωνία, κυκλοφορώντας ανάμεσα στους ανθρώπους. Δεν είμαστε εκεί ελέω Θεού. Μας ψηφίζει η κοινωνία. Το 39% του ελληνικού λαού ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Άνθρωποι ψήφισαν εμάς, εμένα στη Φθιώτιδα, άλλους συναδέρφους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτούς τους ανθρώπους λογοδοτούμε με αυτούς τους ανθρώπους, κυκλοφορούμε, ψωνίζουμε στην αγορά, κάνουμε παρέα μαζί τους, ακούμε τις αγωνίες τους, βλέπουμε τις αγωνίες για τα παιδιά τους, για τις σπουδές τους, για το μέλλον τους, για τη δουλειά τους, τους συνταξιούχους της κοινωνικής τάξης. Γι’ αυτούς είναι η πολιτική. Για μας πολιτική είναι οι λύσεις των προβλημάτων. Και αυτό αν θέλετε, είναι μια ουσιαστική μια μεγάλη διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική είναι η διαιώνιση των προβλημάτων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση προς την Πόπη Τσαπανίδου γιατί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κάποιος αριστερός ψηφοφόρος η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «γιατί είδε το αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας που έγινε μέσα στην περίοδο της κρίσης μέσα στα μνημόνια παραλάβαμε μια χώρα η οποία ήταν διαλυμένη, η οποία είχε βαρύτατες υποχρεώσεις στην πλάτη της. Είχαμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας για όλα αυτά τα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποδεικνύει πράγματα που έπρεπε να γίνουν και που δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν αναλάβει τα μνημόνια.

Έγινε λοιπόν με πολύ μεγάλη προσπάθεια, με πολύ μεγάλο κόπο και κατάφερε να φέρει αποτέλεσμα και να φέρει αποτέλεσμα, φροντίζοντας το σύνολο της χώρας, το σύνολο του λαού, φροντίζοντας, προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνίες με τις προοδευτικές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να τίθενται σε εφαρμογή, ενώ υπήρχαν πολύ λιγότερα λεφτά διαθέσιμα. Τότε υπήρχε πρόσβαση στην υγεία, πρόσβαση στην παιδεία, πρόσβαση στα πάντα για όλους, ειδικά για τους ευάλωτους[…] Και φτάσαμε μέχρι εδώ που είμαστε σήμερα και το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε κάτι που είναι πολύ διαφορετικό από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. Στηρίζεται σε διαφορετικές προτεραιότητες, αγκαλιάζει πάλι τη μεσαία τάξη, αγκαλιάζει τις ευάλωτες ομάδες και τις οδηγεί σε ένα μέλλον, σε μια προοπτική στο αύριο. Γιατί εμείς νοιαζόμαστε γι αυτούς. Είμαστε κοντά τους και όχι μόνο στους ισχυρούς, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία».