Κικίλιας: 20% πάνω από το 2019 οι προκρατήσεις για το 2023

Κικίλιας: 20% πάνω από το 2019 οι προκρατήσεις για το 2023

«Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα πλησιάσει το 100% σε πληρότητα»

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το 2022, οι προκρατήσεις για το 2023 είναι 20% πάνω από το 2019», δήλωσε από το Περτούλι ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας την ικανοποίηση που, «η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς».

«Ο Τουρισμός απέδωσε έσοδα της τάξης των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022», ενώ επιβεβαίωσε ότι, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα πλησιάσει το 100% σε πληρότητα.

Ειδική αναφορά έκανε στο επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για 350 εκατομμύρια ευρώ, που πήρε η χώρα μας λόγω της πανδημίας και τα οποία μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις θα φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα έργα που θα γίνουν αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση των χιονοδρομικών, των τουριστικών λιμένων, την πρόσβαση ΑμεΑ και όλες τις μορφές του ειδικού τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός ή ο οινοτουρισμός.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο για την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού, απάντησε πως, «είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα το ότι έφυγαν άνθρωποι από τον κλάδο και δεν επέστρεψαν» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εκπονείται από το υπουργείο Εργασία για πρόσληψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο. Χαιρέτισε την αύξηση του 10% από τους εργοδότες του κλάδου και κάλεσε τους επιχειρηματίες να δίνουν καλούς μισθούς στο προσωπικό τους.