Ζωή Ράπτη: Προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ

Ζωή Ράπτη: Προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ

Η υφυπουργός Υγείας, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων

Προτεραιότητες για την κυβέρνηση αποτελούν η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού και με βελτίωση των υποδομών, που μπορεί να προχωρήσει και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέφερε η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, που θα ενισχύσουν και τους μισθούς των υγειονομικών.

Η Υφυπουργός επισκέφτηκε τις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, καθώς και τα ιατρικά τμήματα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Τμήμα, που διαθέτει 22 κλίνες, η Υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού με δύο επικουρικούς ψυχιάτρους, που προχωρά άμεσα. Παράλληλα, προχωρά η σχεδιαζόμενη ανακαίνιση του κτιρίου, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να παραδοθεί η σχετική μελέτη από τον δωρητή, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στη σημαντική προσφορά του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων προς τους πολίτες αναφέρθηκε ο διοικητής Χαράλαμπος Πρίφτης. Όπως είπε, "το Νοσοκομείο, στις εφημερίες του κάθε 4 ημέρες, καταγράφει περίπου 500 προσελεύσεις ασθενών, καθώς δεν εξυπηρετεί μόνο τους όμορους δήμους, αλλά και άλλες περιοχές λόγω της θέσης του".