Μητσοτάκης: Εφάπαξ επίδομα 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

Μητσοτάκης: Εφάπαξ επίδομα 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

«Σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών»

«Οταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% ξέραμε ότι θα την έβλεπαν όσοι δεν είχαν προσωπική διαφορά, που τη δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου- ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα ότι θα την καταργήσει.

Υπήρχαν αδικίες, και μάλιστα υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν πήραν αύξηση.

Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο. Αναγγέλω σήμερα ότι θα υπάρξει έκτακτη βοήθημα μεταξύ 200- 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους- αύριο οι συγκεκριμένες εξαγγελίες από τους συναρμόδιους υπουργούς, με κόστος 300 εκατ. και θα δοθεί εφάπαξ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνέντευξη Τύπου που αραχωρεί αυτή την ώρα στην Κοζάνη, όπου ανακοινώνει μέτρα για τους συνταξιούχους αλλά και για τους αγρότες.

«Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου απαντώντας στην ερώτηση, αν ο σεισμός στην Τουρκία και η βοήθεια που έσπευσε άμεσα να δώσει η χώρα μας, βοήθησαν στην βελτίωση των σχέσεων, κάτι που αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κρατώ τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν καλύτερα, καταλαβαίνω, όμως και την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει αυτό» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εγώ ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο. Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποκτήσει πλέον βάθος και περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, κάτι, που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας»

«Μακάρι να προκύψει κάτι θετικό» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκία με βοήθεια, ξέρουμε ότι έχει ανάγκες ο λαός της. Θα είμαστε παρόντες και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης την επόμενη ημέρα.

Σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στην Κοζάνη. Η εξειδίκευση των νέων ρυθμίσεων θα γίνει αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.