Στην τελική ευθεία η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Στην τελική ευθεία η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων εν όψει των εκλογών

Μετά την χθεσινή αναβολή λόγω καιρικού- η τροπολογία της κυβέρνησης αναμένεται σήμερα για ενδεχόμενη είσοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τη ΝΔ την τροπολογία αναμένεται να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 αναμένεται να καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε κόμμα και η Ελληνική Λύση κρατάει προς ώρας τα χαρτιά της κλειστά.

Επίσης, έχει ήδη συζητηθεί πιθανή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, προκειμένου να προαναγγείλει το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει της επόμενης τετραετίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών των ένστολων και των τριών σωμάτων και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες κρίσεων για την προάσπιση της πατρίδας.

Άλλωστε ως προάγγελος του τι μέλλει γενέσθαι από το 2023 στα Ειδικά Μισθολόγια, έχει χαρακτηριστεί η παρέμβαση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους ένστολους. Δηλαδή: η διευθέτηση των παγίων μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με συνολικό κόστος 50 εκ ευρώ, η μισθολογική εξέλιξη των εθελοντών μακράς διάρκειας και οπλιτών βραχείας ανακατάταξης, η επέκταση της μάχιμης πενταετίας ένστολων και σε λοιπές κατηγορίες προσωπικού, η έκδοση απόφασης για καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η ειδική πρόσθετη αμοιβή για πληρώματα πολεμικών πλοίων.