ΚΚΕ: Αύξηση τόκων έως και 33% στα δάνεια των εργαζομένων από τις αποφάσεις της ΕΚΤ

ΚΚΕ: Αύξηση τόκων έως και 33% στα δάνεια των εργαζομένων από τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Ο Περισσός για την νέα αύξηση κατά 0,5% των επιτοκίων της ΕΚΤ και την προαναγγελία Λαγκάρντ για περαιτέρω αύξηση τον Μάρτιο

«Νέο και μόνιμο γύρο επίθεσης θα βιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες, λόγω της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει «η αύξηση των επιτοκίων αθροιστικά, μαζί με την σχεδόν δεδομένη αύξηση του επόμενου μήνα, θα φθάσει το 1%, οδηγώντας σε αυξήσεις στους τόκους των δανείων που καταβάλουν οι εργαζόμενοι έως και 33%» και προσθέτει ότι «μαζί με την ακρίβεια και την καθήλωση των μισθών, οι νέες αυξήσεις στις δανειακές υποχρεώσεις οδηγούν τους εργαζόμενους σε μια μόνιμη εφιαλτική κατάσταση, την οποία τα όποια προεκλογικά φιλοδωρήματα δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να απαλύνουν».

Το ΚΚΕ καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Οι αυξήσεις των επιτοκίων γίνονται ως απάντηση στη μεγάλη επεκτατική διαχείριση των προηγούμενων μηνών, τα δισεκατομμύρια που τροφοδότησαν τα κέρδη των ομίλων και τον πληθωρισμό που γέννησε. Γι' αυτό άλλωστε και αντίστοιχες κινήσεις αύξησης των επιτοκίων πραγματοποιούνται από όλες τις κεντρικές τράπεζες των καπιταλιστικών κέντρων. Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν, ότι δεν υπάρχει καμία θαυματουργός λύση αστικής κρατικής διαχείρισης, που να ωφελεί τον λαό».