Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κομψά τον Ανδρουλάκη «απατεώνα»

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κομψά τον Ανδρουλάκη «απατεώνα»

«Οι πρώτες εκλογές γίνονται για να κάψουμε την απλή αναλογική»

«Εδώ είναι που λέμε, σηκώνει η επιστήμη τα χέρια ψηλά» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με όσα υπαινίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περί «εκβιασμού» του κ. Ανδρουλάκη.

«Ο κύριος Τσίπρας έχει προτείνει στον ελληνικό λαό να γίνει η προοδευτική διακυβέρνηση. Προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ; Άρα, ο βασικός του εταίρος θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που θέλει να έχει βασικό του εταίρο το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στην ελληνική κοινωνία τον κ. Ανδρουλάκη ως απατεώνα. Γιατί τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι αν συνεργαστεί ο κ. Ανδρουλάκης με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι εκβιαζόμενος. Λένε οι Συριζαίοι λοιπόν ότι στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη έχει βρει η ΕΥΠ ενοχοποιητικά στοιχεία, τόσο ενοχοποιητικά γι’ αυτόν που η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης τον κρατάνε. Αυτό είναι ο συλλογισμός. Άρα ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας απατεώνας τον οποίο τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και τον κρατάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, καταλήγοντας «οι άνθρωποι είπαν κομψά τον Ανδρουλάκη απατεώνα, ωραίος τρόπος για να ξεκινάς μια κυβερνητική συνεργασία».

Σχετικά με το ότι ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει με το πρώτο κόμμα σε μια προγραμματική βάση, ο κ. Γεωργιάδης, για την περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα αναδείξει πρώτη την ΝΔ μετά τις πρώτες κάλπες, ξεκαθάρισε την θέση του κόμματος, λέγοντας «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τις δεύτερες εκλογές».

«Οι πρώτες εκλογές γίνονται για να κάψουμε την απλή αναλογική. Οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με το μπόνους που μάλιστα θα είναι και ελαφρώς μειωμένο για να είναι πιο δημοκρατικό και ό,τι βγάλει η κάλπη των δεύτερων εκλογών εάν ο λαός έχει διατάξει κυβέρνηση, κανένα πρόβλημα, θα γίνει προγραμματική συμφωνία. Αλλά η κουβέντα περί προγραμματικής συμφωνίας θα γίνει στις δεύτερες εκλογές. Όχι στις πρώτες» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής μέχρι την διάλυσή της για τις εκλογές, πλην εκείνης που θα αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «εγώ πιστεύω ότι πρέπει τώρα ο Μητσοτάκης να κάνει εκλογές 9 Ιουλίου, να μείνει 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής να καταλάβουν πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτή που έκαναν, αυτό τους αξίζει τώρα».

«Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Να δείξει στον ελληνικό λαό, με ποιους έχουμε μπλέξει. Να μείνουν 6 μήνες τώρα εκτός Βουλής ή να γυρίσουν με την ουρά στα σκέλια. Γιατί όταν φέρεσαι αντιθεσμικά, όταν φέρεσαι κοινοβουλευτικά, πρέπει με κάποιο τρόπο να το πληρώνεις Αυτό που έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας είναι άνω ποταμών. Ο άνθρωπος έκανε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, απέτυχε παταγωδώς, η Νέα Δημοκρατία μπετόν αρμέ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα επειδή απέτυχε, κρατάει μούτρα στη Βουλή» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ “δημοκρατία ή εκτροπή”, ο Υπουργός Ανάπτυξης αντέτεινε τα εξής. «Λέει ο κ. Τσίπρας, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπονομευτής της δημοκρατίας, διότι προσβάλλει και καταπατά τις ανεξάρτητες αρχές. Ξέρετε ότι προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο που ξήλωσαν την κ. Κατερίνα Σαββαΐδου από την ΑΑΔΕ; Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας πήρε την απόφαση τότε, έχει καταδικαστεί από προχθές από το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πλανήτη, ότι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νόμο για να ξηλώσει μια κυρία που δεν συμπαθούσε σε μια Ανεξάρτητη Αρχή. Ερώτηση, ο άνθρωπος αυτός, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο, μπορεί να μιλάει αυτή τη στιγμή για την πίστη του στους θεσμούς και να τον πιστέψει κανείς;».