Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες - Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους

Προβάδισμε κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατρίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη με 3,4%.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,3% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 32,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,7%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 21,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,8%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο γιοα πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,7% έναντι 32,1% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 19,2% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα αν πρέπει να απαγορευτεί το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρει, το 73,8% απαντά θετικά, το 22,2% αρνητικά και το 4% δεν απαντά.

Όσον αφορά τι κυβέρνηση προτιμούν οι ερωτηθέντες,

- Αυτοδυναμία της ΝΔ απάντησε το 32,6%
- Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το 16,5%,
- Συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ το 15,2%
- Συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 19,8%,

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, στην πρώτη θέση με τεράστια διαφορά είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με 83,5%. Ακολουθούν τα εθνικά θέματα με 36%, η εγκληματικότητα με 27,3%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 20,9%, η έλλειψη φαρμάκων με 20,8%, η διαφθορά με 17,3% και η πανδημία με 12,9%.

Σχετικά μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς το 44,4% το θεωρεί από αρκετά έως πολύ πιθανό και το 53,7% από ελάχιστα έως καθόλου πιθανό.

Στο ερώτημα τι πιστεύουν για τις υποκλοπές κι αν θεωρούν πως παρακολουθούνται και απλοί πολίτες, το 56,9% πιστεύει ότι παρακολουθούνται και απλοί πολίτες, το 35% ότι παρακολουθούνται μόνο πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και το 8,1% δεν απαντά.

2
σχόλια
  1. avatar μητσος

    Καλώς ή κακώς, τις ικανότητες του σημερινού Π/θ δεν τις κατέχει κανένας από τους άλλους πολιτικούς. Ούτε διαθέτουν το επιτελείο του. Άγγελοι δεν υπάρχουν και δυστυχώς οι Έλληνες κάποτε έπαιρναν σύνταξη στα 48 άντε 53 και εφάπαξ 100χ..(δημόσιο χρέος). Η χρονική συγκυρία, όμως, δεν είναι για χαβαλέ (ΣΥΡΙΖΑ), τον οποίο και εγώ θα προτιμούσα ορισμένες φορές προς χαλαρότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μόνο στοιχείο, μία παράμετρος...Η γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα μόνο με τον κ. Μητσοτάκη. "Τα λόγια είναι εύκολα αλλά εάν μπερδεύεις το ΦΕΚ με τη ΦΕΤΑ και θέλεις να παρεις έστω κ 3,4% ή 25,2 είσαι επικίνδυνος" για πολυπαραγοντικά ζητήματα μείζονος σημασίας ..άλλο το καφενείο και τα δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα παράπονα και άλλο η διακυβέρνηση μιας χώρας. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΡΑ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Διεθνές προφίλ, δεν γνωρίζει η κυράτσα και ο μπάρμπας που ασχολουνται με το πως αθ ενοικιάσουν ξαπλώστρα απο Μάρτιο...

  2. avatar AΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

    ΓΙΑ Α Λ Λ Η ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Π Λ Υ Σ Η ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΛΕΟΝ ''ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ''ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ! Δ Ε Ν ΄΄ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ'' Γ Ι Α Τ Ι ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ν Δ ΚΑΙ Σ Υ Ρ Ι Ζ Α ! ΚΑΙ Π Ω Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ Π Ρ Ο Η Γ Ο Υ Ν Τ Α Ι ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ..? ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ Σ Τ Ρ Α Γ Γ Α Λ Ι Σ Ε Ι ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Α ! ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ Ν Α Ι ΣΕ ΕΝΑΝ Σ Τ Υ Γ Ν Ο , Ε Κ Β Ι Α Σ Τ Ι Κ Ο ΚΑΙ Φ Α Σ Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ! ΠΟΥ Δ Ε Χ Τ Η Κ Α Ν ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ,ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ Α Π Ε Ι Λ Ε Σ , ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ Δ Ε Ν ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α ΤΟΥ!!!Κ Α Ν Ε Ι Σ ΤΟΥΣ Δ Ε Ν ΑΞΙΖΕΙ! Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...