ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: Επιβεβαιώνει την αντιλαϊκή συνέχεια ενός κράτους που αφήνει απροστάτευτο τον λαό

ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: Επιβεβαιώνει την αντιλαϊκή συνέχεια ενός κράτους που αφήνει απροστάτευτο τον λαό

«Ο λαός της περιοχής χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που διαχρονικά υπονομεύουν τις ανάγκες και ζωή του»

«Πέντε χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των συγγενών στη σχετική δίκη να γεμίζουν οργή και με τα προβλήματα των κατοίκων να παραμένουν, ο κύριος Μητσοτάκης επισκέπτεται προεκλογικά τον τόπο της τραγωδίας και του εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας την αντιλαϊκή συνέχεια του κράτους. Ένα κράτος που, από τη μία αφήνει απροστάτευτο τον λαό και στο απυρόβλητο τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την πρωτοφανή τραγωδία, ενώ από την άλλη υλοποιεί πάνω στα αποκαΐδια σχέδια δήθεν ”ανάπλασης” που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Αυτό το γνωρίζει πλέον πολύ καλά ο λαός της περιοχής, όπως γνωρίζει και τον εμπαιγμό, τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Άλλωστε, το βαθιά αντιλαϊκό αποτύπωμα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην περιοχή δεν εκφράζεται μόνο στα αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά και σε πολλά ακόμη ζητήματα. Εκφράζεται με την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, με την αναζήτηση ιδιωτών ιατρών για να καλυφθούν οι εφημερίες των Κέντρων Υγείας της περιοχής και με την απουσία δημοσίου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, η έλλειψη του οποίου φάνηκε και κατά την τραγωδία στο Μάτι. Εκφράζεται με τα σχέδια λειτουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, την ώρα που στην περιοχή απουσιάζουν στοιχειώδεις υποδομές για τις ανάγκες του λαού» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Ο λαός της περιοχής χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που διαχρονικά υπονομεύουν τις ανάγκες και ζωή του, να κρίνει με βάση τη συσσωρευμένη πείρα ετών και να δυναμώσει τον αγώνα του με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».