Βούτσης: Η Χρυσή Αυγή δεν υπερψήφισε την απλή αναλογική όπως ψευδώς είπε ο κ. Μητσοτάκης

Βούτσης: Η Χρυσή Αυγή δεν υπερψήφισε την απλή αναλογική όπως ψευδώς είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Χρησιμοποιεί το ψεύδος και τη λάσπη» τόνισε για τον πρωθυπουργό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Για χρησιμοποίηση «του ψεύδους και της λάσπης που είχε ξεκινήσει από ακραίους του διαδικτύου για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενδεχομένως και ενόψει της σοβαρής συζήτησης που θα γίνει για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη», κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μας εγκαλείτε για νομιμότητα και δικαιοσύνη. Το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε, ότι οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου». Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βούτσης διαψεύδει «τα λεγόμενα του πρωθυπουργού σε αναφορά για δήθεν νομιμοποίηση και χρησιμοποίηση ψήφων της Χρυσής Αυγής την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν του δόθηκε ο λόγος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Βουλή.

Αναφέρει δε απαντώντας στον πρωθυπουργό: «Η αλήθεια είναι, ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία για την απλή αναλογική, η Χρυσή Αυγή, μαζί με την ΝΔ, απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει καμία πρόσκληση ή συναλλαγή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εμού ως προέδρου της Βουλής για την υπερψήφιση τής πρότασης. Εξάλλου, υπενθυμίζω ότι καθ' όλη τη διάρκεια των 4,5 ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΑ κατά μεγάλη πλειοψηφία καταψήφιζε από κοινού με την ΝΔ τα προτεινόμενα νομοσχέδια».

Σημειώνει επίσης ότι «στις αλλεπάλληλες και συνεχείς συγκρούσεις με τις απόψεις και κυρίως τις πρακτικές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπήρξε κοινή στάση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων στο προεδρείο της Βουλής. Ήδη έχει παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά από παρέμβαση που είχε γίνει τότε από εμένα. Βεβαίως είναι γνωστά σε όλους τα διαδοχικά επεισόδια και οι διαδοχικές προσπάθειες ακόμα και κατάληψης του Κοινοβουλίου, που αποκρούστηκαν επί των ημερών μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία με μικροκομματικούς φακούς. Εκείνο που είχα πει και το λέω και τώρα, είναι ότι δυστυχώς τρεις φορές ο ελληνικός λαός έστειλε το κόμμα της Χρυσής Αυγής ως κέλυφος που απεδείχθη εγκληματική οργάνωση στη Βουλή και ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την εγκληματική οργάνωση ως κόμμα. Όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε ποιοι συγκρούστηκαν με την Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο».

Καταλήγοντας ο κ. Βούτσης αναφέρεται στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Είναι ντροπή του κ. Μητσοτάκη, που για λόγους αμηχανίας και έλλειψης επιχειρημάτων, χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο, όπως φαίνεται, είναι αδίστακτος. Θλίβομαι παράλληλα για την απαράδεκτη στάση του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα, που δεν επέτρεψε την αποκατάσταση της αλήθειας πάνω σε ένα κορυφαίο ζήτημα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στην ψηφοφορία για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η Χρυσή Αυγή ούτε υπερψήφισε, ούτε καταψήφισε, καθώς οι βουλευτές της απείχαν της ψηφοφορίας.