Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Επί 3,5 χρόνια ο Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό

Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Επί 3,5 χρόνια ο Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό

«Τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι»

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για τις παρακολουθήσεις και σε αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας αυτή είναι καλοδεχούμενη και θα τον ευγνωμονούμε καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Οσον αφορά το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να γνωρίζει «πως είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό».

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ».

«Τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

«Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των  αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα»

Με την ενέργεια αυτή να δώσει «προσωποποιημένη ενημέρωση», όπως είπε, «ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού  λίγους μήνες πριν τις εκλογές»

Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν ο κ. «Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό».

Καταλήγοντας μάλιστα είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...