Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να παραιτηθεί

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να παραιτηθεί

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου. Τη δημοκρατική εκτροπή από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πλέον δεν μιλάμε για εικασίες και δημοσιεύματα, αλλά με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η ΑΔΑΕ.

Δυστυχώς, οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε μια χώρα, Κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Να κλείσω με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Η Δημοκρατία θα νικήσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν θα καταθέσει αύριο στη Βουλή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ωστόσο δεν απάντησε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...