Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι και κρίνει την τύχη της Εύας Καϊλή

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι και κρίνει την τύχη της Εύας Καϊλή

Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος έχει υπογράψει μνημόνιο με τις βελγικές Αρχές για να πέσει στα μαλακά

Νέα στοιχεία για το Qatargate αναμένεται να δώσει ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του ενώπιον των βελγικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ξεκινούν σήμερα οι μυστικές ακροάσεις του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, ο οποίος έχει δεσμευτεί στο πεντασέλιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές αρχές, να δώσει ονόματα από ανθρώπους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση Qatargate, όπως τις δομές, τις οικονομικές συναλλαγές και τις τρίτες χώρες που έχουν μπλεχτεί στην υπόθεση διαφθοράς.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει αναφερθεί ήδη σε ορισμένα ονόματα στις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει δώσει εκτός από αυτό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει αναφερθεί και στην Εύα Καϊλή όχι με το πιο θετικό τρόπο ενώ είναι πιθανό να δώσει και νέα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

 

Στην κατάθεση του Παντσέρι αναφέρθηκε και ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζοντας στο Mega: «Σας λέω, ότι η θέση μας είναι είτε μιλήσει θετικά είτε αρνητικά για την κ. Καϊλή ο κ. Παντσερι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν ό, τι και να του δώσουν θα υπογράψει».

Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

 

Την ίδια στιγμή τα διεθνή μέσα αναφέρονται και στην εμπλοκή της Μαυριτανίας στο Qatargate υποστηρίζοντας ότι ο Τζόρτζι στην κατάθεσή του ανέφερε ότι επισκέφθηκε την πρεσβεία της Μαυριτανίας με τον Παντσέρι για να δώσουν πληροφορίες για το τι λέγεται στο ευρωκοινοβουλιο για τη χώρα.

Σύμφωνα με την Il sole24 ore η οποία δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αναφέρει:

«Εγώ νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρέσβη και αυτή ήταν η συμφωνία: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ για έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25.000 ευρώ μετρητά. Ακόμα και στην Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Γι΄αυτό ζήτησαν τη συνδρομή του Παντσέρι για να τους συμβουλέψει τι πρέπει να κάνουν».