Νέες απειλές Ερντογάν: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δε θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής»

Νέες απειλές Ερντογάν: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δε θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής»

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι «η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη συνθήκη της Λωζάνης για τα νησιά» και σχολιάζει τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN από το Νταβός

Η Ελλάδα όσο εξοπλίζει τα νησιά, δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν είπε: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών. Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο άρθρο του Economist, που ασκεί σκληρή κριτική στον ίδιο για τις πολιτικές που ακολουθεί στη χώρα του, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις: «Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; To καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου. Tη μοίρα της Τουρκίας δεν μπορεί να την καθορίσει το βρετανικό περιοδικό» είπε ο Ερντογάν.